Az orvosát tartották a Király gyilkosának...

Képek - Elvis túl beteg volt ahhoz, hogy tovább éljen!

Harminchárom év után megszólalt Elvis Presley magándoktora - George Nichopoulos-t sokáig Elvis gyilkosának tartották. Most megírt mindent a legendás énekes szenvedéseiről és küzdelméről...

Ritkán látott fotók Elvis Presley-ről képgaléria

2010.01.15 15:30ma.hu

George Nichopoulos - akit az énekes csak dr. Nick-nek becézett - éveken át volt Elvis Presley orvosa.

Ő tudta, mennyire szenvedett a Király, akinél még őrjítő csípőmozgása is komoly betegséget okozott...

A fiatal Elvis Presley

Sokan nevezték annak idején dr. Nick-et Elvis gyilkosának - felfüggesztették az engedélyét, mert kiderült, hogy Presley utolsó évében közel 10 ezer receptet írt ki neki, komoly fájdalomcsillapítókat és altatókat.

Nichopoulos ellen azonban sosem emeltek vádat.

A doktor elérkezettnek látta az időt, hogy megírja emlékeit Elvis Presley utolsó éveiről egy könyv formájában. Leszögezte, az énekes rohamban halt meg, melyet durván lezuhant vérnyomása okozott.

Elvis az orvos szerint egyszerűen túlságosan beteg volt már ahhoz, hogy éljen.

Szívnagyobbodása volt, emellett májzsugorban szenvedett - ízületi gyulladással küzdött, a szemén keletkezett zöldhályog miatt szinte teljesen megvakult.

Hepatitis-es is volt, és mivel folyton hasmenése volt, a vastagbelei felduzzadtak. Utolsó éveit cukorbetegség is nehezítette. Emiatt nagyon meghízott - hiába igyekezett fogyókúrázni.

A számos altató és fájdalomcsillapító, amelyeket szedett, a végén már rohamokat okozott nála.

Betegen már így festett a Király

Demerolon kívül Dilaudidot is kapott, ezt azok a rákos betegek szedik, akik már a végüket járják.

Elvis azonban nem ismerte el ezek használatát. Amikor orvosa tűszúrás nyomait fedezte fel a karján, akupunktúrás tűnyomoknak hazudta őket.

Kiderült, hogy értéstelenítőt, Novocain-t adott be magának az izmaiba a fájdalom ellen.

Enélkül felállni sem nagyon tudott, mert ízületei borzasztóan elkoptak - legnagyobb részben attól a csípőmozgástól, amellyel annak idején hatalmas sikert aratott...

George Nichopoulos arról is beszámol, mi történt aznap este, amikor Elvis Presley örökre elment. Akkor is a hasmenéssel kezdődött minden.

Az énekes wc-re ment, de kiszáradt, lezuhant a vérnyomása és rohamot kapott. Nem volt több esélye...

Hetvenöt éves lenne Elvis Presley!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.