"Sok szép nőbe voltam szerelmes"

Woody Allen szerint filmet forgatni olyan, mint szerelmeskedni

Woody Allen minden alkalommal azzal a tervvel lát neki a forgatásnak, hogy a világ legjobb filmjét készíti el.

2009.07.11 15:05MTI

A veterán amerikai filmrendező szerint filmet forgatni olyan, mint szeretkezni: az ember reményekkel fog hozzá, és általában csalódás a vége.

Az Annie Hall, a Manhattan vagy a Vicky Cristina Barcelona című filmek rendezője örök pesszimizmusán kívül arról is beszélt a TV Movie című német televíziós magazinban megjelent interjúban, hogy szerinte "az élet nehéz, kegyetlen és elég rövid". Mindennek ellenére Woody Allen nem panaszkodik saját életével kapcsolatban, mert mint mondja: "Az a szerencse jutott részemül, hogy kedvenc városomban, New Yorkban élek, és sok szép nőbe voltam szerelmes".

Az érzelmi válságok ellenére azt vallja, hogy különböző filmmúzsái - Diane Keatontól Mia Farrow-n át Scarlett Johanssonig - sohasem okoztak neki csalódást. "Soha nem választok olyan színésznőket, akik túl magabiztosak. Az ilyen típusú emberekkel nagyon kell vigyázni" - mondta a Hannah és nővérei, a Zelig és a Match Point rendezője.

A 73 éves Woody Allen a filmötleteivel kapcsolatban elárulta, hogy azokat mindig egy dobozból húzza ki: "Ez nem vicc. Az éjjeli szekrényemen van egy doboz, harminc éve ebbe dobom bele minden ötletemet, ami csak eszembe jut".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.