Obama beállt a sorba: sajtos hambit kért

Joe, mi lenne, ha átugranánk egyet hamburgerezni?

Sajtburgerre vágyott Barack Obama amerikai elnök, aki a minap átugrott a washingtoni Fehér Házból Virginiába egy kiadós szendvicsért; az államfőt alelnöke is elkísérte falatozni.

2009.05.07 09:40MTI

Joe, mi lenne, ha átugranánk egyet hamburgerezni?" - kérdezhette Obama alelnökét, Joseph Bident, aki talán úgy felelt, "nagyszerű ötlet, elnök úr". 

Az elnöki gépkocsioszlop kedden 12.26-kor hagyta el a Fehér Házat, és öt perccel később már meg is érkezett a Washingtont átszelő Potomac folyó túloldalára, a Virginia állambeli Arlingtonba. 

Az ottani népszerű hamburgeres, a Ray's Hell-Burger közönsége igencsak meglepődött, amikor az elnök és az alelnök sorba állt egy 7,95 dolláros szendvicsért. Egy udvarias látogató maga elé akarta engedni az elnököt, aki azonban nem élt a lehetőséggel. 

Obama sima cheddar sajtos hamburgert kért, csípős mustáros öntettel, ketchup nélkül, salátával és paradicsommal. Biden ementáli sajtos szendvicset rendelt szintén csípős jalapeno paprikával.
 
Sült krumplit nem ettek, mivel az nem szerepel a Ray's menüjében; az étteremvezető szerint jókora adag hamburgereik vannak, így nincs szükség kiegészítő krumplira. 

Obama felajánlotta az őt mindenhová követő újságíróknak, hogy vesz nekik egy szendvicset; a tucatnyi sajtós közül öt fogadta el a meghívást. Az elnök a médiának elvitelre kérte az adagokat, ő viszont zakóját levéve Biden társaságában helyben fogyasztotta el ebédjét a Ray's Hell-Burger egyik asztalánál. 

Obama hamburgerezése 34 percig tartott, csapata a Fehér Házból való távozás után háromnegyed órával már ismét Washingtonban volt. A Fehér Ház nyilvánvaló propagandafogása megtette hatását: a sajtóban az egyik vezető bulvárhír lett a világ legnagyobb hatalmú vezetőjéről, a nép közé vegyülő, az egyszerű emberek között sorban álló és sajtburgert falatozó amerikai elnök. 

A lapok azt is megírták, hogy Obama öt dollár borravalót hagyott a gyorsétteremben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.