Nőnap

Ferenc pápa a nők méltóságának tiszteletben tartását szorgalmazta

A nők az életet hordozzák magukban.

2024.03.11 01:30MTI

A nők egyenlő méltóságának elismerését szorgalmazta Ferenc pápa a Szent Péter téren mondott beszédében vasárnap, melyben a nemzetközi nőnapról emlékezett meg.

Ferenc pápa kifejtette, hogy két nappal a nemzetközi nőnap után közelségét kívánja kifejezni minden nőnek, kiváltképpen azoknak, akiknek méltósága sérül.

"Mindannyiunkra még sok munka vár annak érdekében, hogy a gyakorlatban is elismerést nyerjen a nők egyenlő méltósága" - hangoztatta Ferenc pápa.

Az egyházfő hangsúlyozta, hogy a társadalmi és politikai intézmények alapvető kötelessége minden ember méltóságának védelme és előmozdítása. Megjegyezte: a nők számára, akik az életet hordozzák magukban, olyan körülményeket kell biztosítani, melyek segítségével képesek befogadni az élet adományát, és méltó életet képesek biztosítani gyermekeiknek.

Ferenc pápa köszöntötte a muszlimokat is, akiknek vasárnap este kezdődik a böjti hónap, a ramadán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.