Ünnep

A második ember a Holdon 93. születésnapján kötötte össze az életét 30 évvel fiatalabb párjával

Ez a negyedik házassága.

2023.01.22 20:27ma.hu

Edwin 'Buzz' Aldrin amerikai űrhajós, aki tagja volt a legendás Apollo-11 küldetésnek, amely 1969-ben landolt a Holdon, 93. születésnapján oltár elé lépett. Ez a negyedik házassága.

Aldrin szombaton a Twitteren jelentette be, hogy előző nap "kötötte össze az életét" "régi szerelmével, Dr. Anca Faurral". A poszt szerint a pár "egy kis privát szertartáson, Los Angelesben lépett szent házasságra és olyan izgatottak, mint a szökésben lévő tinédzserek".

Az üzenethez két fotó is tartozik, amelyeken Aldrin egy fekete csokornyakkendőben, egy kitüntetéssel és a légierő jelvényével díszített szmokingban, míg a menyasszony hosszú ujjú csipkeruhában és egy csokorral a kezében látható.

A 63 éves Faur a Pittsburghi Egyetemen szerzett vegyészmérnöki doktorátust, és korábban a Johnson Matthey brit vegyipari vállalatnál, valamint a Kaliforniai Hidrogén Üzleti Tanácsnál dolgozott.

Instagram-fiókja szerint jelenleg a Buzz Aldrin Ventures ügyvezető alelnöki posztját tölti be.

Aldrin koreai háborús veterán és űrhajós. Nemzetközi hírnévre 1969-ben tett szert Neil Armstronggal és Michael Collinsszal együtt az Apollo-11 küldetésen. Armstrong és Aldrin voltak az első emberek, akik a Holdra léptek. Ő az utolsó túlélő a három ember közül, aki ezt megtette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.