A Boszorkány évada című filmmel járt itt!

Sztár hazánkban! Magyarországon forgatott Nicolas Cage!

Magyarországon forgatott Nicolas Cage, az Oscar-díjas színész a fóti Astra stúdióban készült Season of The Witch (Boszorkány évada) című filmben szerepel - írja a Népszabadság.

2009.02.18 10:30MTI

A lap hétfői számában rövid interjút közöl a színésszel és a film producerével, Charles Rovennel. Cage elmondta, hogy szombat-vasárnaponként bejárta egész Budapestet. 

- "Bár a kisfiam két hónapig itt járt iskolába, sajnos nem sok ragadt rám a magyar nyelvből. De még a nyelvi nehézségek és zárkózott természetem ellenére is feloldódtam Budapesten, olyan kedvesek és készségesek itt az emberek" - mondta a színész. 

A filmet, amelyet november 17. és február 13. között forgattak, 2010 nyarán mutatja be a Sony Columbia, Magyarországon pedig az Intercom. Charles Roven, a kérdésre, hogy miért választották Magyarországot a forgatásra kijelentette: Hollywood kicsiben ugyanazt éli meg, amit a világgazdaság nagyban, s mivel mostanában a hiteleket nem szórják két kézzel, alaposan megvizsgáltuk, hol kapjuk meg legjobban a pénzünk ellenértékét. 

A magyar filmtörvény döntő körülmény volt, korrekt megállapodást kötöttünk a Mafilmmel és az Astra stúdióval, és kiváló helyi stábot szedtünk össze. Az egyetlen helyszín, amelyet hiába kerestek itt, egy XIV. századi kastély volt. Végül Ausztriában találtak ilyet, de az ottani forgatásra is a magyar stábot vitték magukkal. 

A több tízmillió dolláros költségvetés huszonöt százalékát költötték el Magyarországon. Arra a kérdésre, hogy miért választották a fóti Mafilmet és az Astrát, és nem a nagy méretű Korda Stúdiót, a producer azt válaszolta: mert a Mafilm-telepen megtalálták a szükséges középkori díszletfalut, az Astrába pedig tökéletesen befért a két belső díszletük.
 
Mi több, nemcsak a kaszkadőrök, hanem a forgatáshoz használt összes kecske, ló és kutya is magyar volt - még a betanított farkasok is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.