India

Tiltott zónákat hoztak létre Indiában: túl sok volt a szelfihalál

Számos öngyilkosságban, s vétlen balesetben játszik szerepet az önfotózás. A világelső ország már intézkedett.

2016.02.26 07:23MTI
tunefornews

Mumbai 16 körzetében rendelték el a hatóságok a tiltást, mivel a dél-ázsiai országban követeli a legtöbb halálos áldozatot a világon a népszerű önfotózás. Néhány napja egyetemisták haltak meg, mert egy vonat elütötte őket szelfizés közben.

A 2014 óta világszerte feljegyzett 49 szelfikészítés közben történt tragikus halálesetből 19 Indiában következett be a San Francsiscó-i Priceonomics adatközpont szerint.

A többségében népszerű turisztikai látványosságok körzetében elrendelt szelfitilalom megsértőire 1200 rúpiás (mintegy 5300 forintos) büntetést róhatnak ki.

Néhány napja egy 18 éves diák egy iskolai kiránduláson vesztette életét, amikor szelfizés közben elvesztette egyensúlyát a közép-indiai Nasik közelében fekvő duzzasztógátnál lévő szikla tetején.A vízbe zuhanva nemcsak ő fulladt meg, hanem barátja is, aki utána ugrott, hogy megmentse őt.

Múlt hónapban egy szintén 18 éves nő esett bele és fulladt a tengerbe a népszerű mumbai turisztikai látványosságnál, a Bandstand erődnél, miközben önmagát fényképezte.

2014 januárjában három egyetemista halt meg, amikor egy közeledő gyorsvonatról és önmagukról akartak felvételt készíteni, ám a vonat halálra gázolta őket.

A mumbai rendőrség a kockázatosnak ítélt területeken hirdetett szelfitilalmat, leginkább olyan tengerparti térségekben, ahol nincsenek védőkorlátok. Még azt is megbüntethetik, aki nem készít fotókat, de a veszélyes tilalmi zónák területére merészkedik.

A nagyszámú indiai baleset csak részben magyarázható azzal, hogy India a világ második legnépesebb országa 1,25 milliárd lakossal és a világ egyik leggyorsabban növekvő okostelefonpiacával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.