Izzgalmas

Így néz ki, ha kétmillió karácsonyi égő izzik a kertben

Csaknem kétmillió izzóval öltöztette karácsonyi fénybe házát és udvarát egy család Horvátországban, a kivilágított birtokra mintegy 80 ezer turistát várnak.

2015.12.08 20:02MTI
varazdintours.hr

A Zágrábtól keletre fekvő Grabovnica településen január 9-éig lesz látható a karácsonyi csodakert. A hathektáros birtok először 2002-ben kapott ünnepi díszvilágítást, bár akkor még "mindössze" 70 ezer égő ontotta fényét. Zlatko Salaj családfő újságíróknak elmondta: gyerekkori álmát valósította meg az egyedülálló kivilágítással.

"Amikor tizennégy évvel ezelőtt először világítottam ki a birtokot, nem gondoltam, hogy ennyi látogatót vonz majd és ennyi örömet tud okozni az embereknek, ami még inkább motivált" - mondta, majd hozzátette: az idei karácsonyi álomra három hónapig készült.

Ahogy évről évre bővül a fénykompozíciók kínálata, úgy növekszik a látogatók száma is. Salaj arról is beszélt, hogy az idén több mint száz autóbusznyi turistát várnak, ez tíz százalékkal több, mint tavaly, amikor 70 ezren látogatták meg a birtokot.

A téli látványosság mellett számos kísérő program is várja az érdeklődőket: kézműves foglalkozás, kirakodóvásár mellett bemutatók és kóstolók is lesznek.

A családfő megjegyezte, hogy a fényűzésnek költségei is vannak, amelyek idén majdnem 1 millió kunára (mintegy 43 millió forintra) rúgnak. A kiadásokat a belépőjegyek árából és támogatásokból fedezik - közölte.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.