Dióval és mákkal is nagyon finom
Hogy süssünk kelt beiglit otthon?
Ünnepi menükből sem maradhat ki, de egy kellemes délutánhoz is ideális kínálnivaló a kelt beigli - hogyan készítsük el otthon?
2012.03.25 07:29ma.huGyakran eszünkbe jut, milyen jó lenne néhány szelet kelt beigli? A karácsonyok ízletes süteményét bármikor otthon is elkészíthetjük.

Hozzávalók:
- 20 dkg dió vagy mák
- 1 csomag mazsola
- 1 csomag élesztő
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, beletesszük a lisztet, és a vajjal jól kidolgozzuk és megkelesztjük.
A darált diót vagy mákot mézzel és vízzel elkeverjük, rákenjük a tésztára, tekerjük és sütjük.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 16:01 Alex Soros Hillary Clinton volt vezető tanácsadójával kötött házasságot New Yorkban
- 14:57 Új COVID-variáns terjed - borotvapengeszerű torokfájdalom a fő tünet
- 12:26 Több spanyol városban tiltakoztak ismét a tömegturizmus miatt
- 10:25 Először állít női vezetőt a külső hírszerzés élére a brit kormány
- 8:11 Kijev megerősítette, hogy visszakapott több mint 1200 holttestet Oroszországtól
- 6:10 Iráni Nobel-díjasok és művészek a harcok beszüntetésére szólítottak fel
- 22:38 Parajd - Csökken a Korond-patak sótartalma a folyamatos szivattyúzásnak köszönhetően
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06