Két hétig elnapolták a határozatot

Képek - Nem küldték börtönbe Damu Rolandot

Március 20-ig semmiképp sem nyugodhat meg Damu Roland, miután a másodfokú bírósági tárgyalás végén nem hoztak határozatot. Ügyvédje a korábbi eljárás során elkövetett szabálytalanságokra alapozta védőbeszédét.

Damu Roland a másodfokú bíróság előtt képgaléria

2012.03.07 18:29ma.hu

Három órás védőbeszédet tartott Dr. Ruttner György, miután a másodfokú bíróság elutasította az ügyvéd új bizonyítási eljárásra irányuló kérelmét. Damu Roland védője a hosszúra nyúlt, leírva közel száz oldalra rúgó beszédében többször hangsúlyozta, hogy az elsőfokú ítéletben 75 olyan pontot fedezett fel, amelyek súlyos szabálytalanságra utalnak, ezért arra kérte a testületet, hogy helyezzék hatályon kívül a korábbi ítéletet.

Damu Rolandot, aki ellen volt barátnője indított eljárást, a bíróság első fokon nemi erőszak, súlyos testi sértés és személyi szabadság korlátozása miatt hat év letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A Dr. Ruttner által "fércmunkának" titulált elsőfokú határozatot követően a Jóban Rosszban egykori vezető színésze védőt váltott, aki nemcsak új bizonyítási eljárást szorgalmazott a szerdai tárgyaláson, de előzetesen pornószínészekkel leforgatott egy rekonstruált jelenetet is. Ezzel azt szerette volna bizonyítani, hogy a vádban szereplő nemi erőszak abban a formában semmiképp sem történhetett meg, ahogyan a felperes P. Tímea elmesélte.

Damu Roland beszél a bíróságon (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)


Emlékeztetett emellett a védő arra, hogy a sértett vallomásai minden alkalommal eltértek egymástól, továbbá számos "iratellenesség" fedezhető fel az elsőfokú eljárásban és az ítéletben, illetve annak indoklásában. A vádlott a tárgyalás során nem kapott szót, mindössze az utolsó szó jogán fejthette ki rövid véleményét, ekkor elmondta, hogy bár három évig tartott kapcsolata P. Tímeával, soha nem erőszakolta meg, és bízik az igazságszolgáltatásban.

Amennyiben az elsőfokú eljárás során elkövetett szabálytalanságok valóban súlyosnak találtatnak, akkor a most visszavonult taláros testület hatályon kívül helyezheti az előző ítéletet és visszaadhatja az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Ez esetben új bizonyítási eljárásra kerülhet sor, amelybe akár azok az elemek is bekerülhetnek, melyeket most a törvényszék elutasított.

Még több hír Damu Rolandról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.