Az ő szíve sose fáj?

Felhagyott a vadászattal - Fülöpnek fáj a szíve a fácánok miatt

Felhagyott a fácánvadászattal Fülöp herceg, II. Erzsébet brit királynő férje a szíve miatt.

2012.01.17 10:22MTI

Nem a madarak sajnálata vezérli, hanem orvosai intelme. A 90 éves herceg nemrégiben érelzáródás miatt kórházba került, ahol egyik létfontosságú artériáját kitágították fémcsövecskével - úgynevezett sztenttel -, amely elmozdulhat a puskatus visszarúgásától. Fülöp vonakodva, de megfogadta az orvosi intelmet, és az idei hagyományos királyi fácánlövöldözésen csupán nézelődőként vett részt.

"Mivel Fülöp herceg kiválóan lő, a norfolki királyi birtok fácánjai örülhetnek" - idézett egy királyi családhoz közeli forrást a The Sun című brit lap. A lőfegyverekért rajongó herceg vadászidényeként rendre több száz madarat ejtett el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.