Hajszál híján kimaradt a világsikerből a színész

Évtizedes titkot vallott be Daniel Radcliffe: íme, Harry Potter igazsága!

Nem sokon múlt, hogy Daniel Radcliffe helyett most másvalakit ünnepeljen a világ a Harry Potter-filmek főhőseként, az első felkérést ugyanis az akkor még gyermekszínész szülei határozottan visszautasították.

2011.11.23 09:29ma.hu

Daniel Radcliffe ma multimilliomos és a világ egyik legismertebb személye, de ha a producerek az első elutasításra feladták volna eredeti elképzelésüket, akkor ma valaki más büszkélkedhetne azzal, hogy ő játszotta kerek tíz éven keresztül Harry Potter figuráját. A varázslótanonc életéről és kalandjairól szóló film főszerepét ugyanis az akkor még igencsak gyermekkorban lévő Radcliffe szülei határozottan visszautasították, sőt, már a meghallgatásra sem akarták elengedni fiukat.

Az eredeti tervek szerint hat filmet kellett volna leforgatni, ráadásul a felvételek Los Angelesben készültek volna el - miközben Radcliffe és családja tősgyökeres brit. A most 22 éves csillag szülei, Alan és Marcia tehát úgy döntöttek, karrier ide vagy oda, ennyit nem ér az egész.

A producerek azonban ragaszkodtak az ifjú gyerekszínészhez, így végül megállapodtak abban, hogy nem lesz hat film, és a forgatási helyszínt is áttették Angliába, mire a szülők nagy nehezen mégiscsak beadták a derekukat. A sors fintora a szülők felé, hogy végül tényleg nem hat rész készült el a filmből, ám a csökkenés helyett összesen hét Harry Potter-történet került a mozikba - igaz, mire ez kiderült, már valószínűleg nem bánták a hírnevet, amit fiuk szerzett magának.

Nem véletlen azonban, hogy Chris Columbus ennyire ragaszkodott a fiúhoz. "Látott David Copperfieldként, és azt mondta: azt akarom, hogy ez a fiú eljöjjön a meghallgatásra" - mesélte Daniel a történetet úgy, ahogyan ő is hallotta. A nevezetes szerepet egyébként a BBC egyik sorozatában formálta meg. A meghallgatásra azonban a szülők nemet mondtak, mert úgy vélték, a hat rész és Hollywood túlságosan is felkavarná a kisfiú életét, amit nem engedhetnek meg.

"Semmit nem tudtam az egészről ezután. Aztán úgy három, vagy négy hónappal később az ajánlat megváltozott és azt mondták, csak két filmet készítünk el, azt is Angliában, erre a szüleim azt mondták: oké, akkor megyünk a meghallgatásra" - folytatta a színész. A történetet pedig onnan már jól ismerjük: Harry Potter a mozivásznon is meghódította a nagyközönséget, Daniel Radcliffe neve pedig örökre egybeforrt a varázslótanoncéval.

Még több hír Daniel Radcliffe-ről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.