Frissítő és finom saláta az ebédhez
Van, aki a paradicsomot bohókásan szereti...
Egy frissítő saláta jól jön a hűvös őszben és a téli hidegben is: vajon milyen a paradicsomsaláta bohókás változata?
2011.11.10 06:29ma.huA bohókás típus nem egyszerű paradicsomsaláta - van bőven benne, ami az ízét egy kicsit megbolondítja!

Hozzávalók:
- 400 g kemény paradicsom
- 1 alma nagyságú zeller
- 1 kis fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3-4 friss bazsalikomlevél
- 4-5 szem mandula
- 4-5 szem dió
Az öntethez:
- 1 evőkanál salátaolaj
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só
A zöldségféléket értelemszerűen megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomot felszeleteljük, a zellert gyufaszál vékonyságúra, a hagymát karikára vágjuk, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és bazsalikomot.
A hozzávalókból elkészítjük az öntetet, lazán a salátához keverjük, tetejét megszórjuk a durvára vágott mandulával és dióval. Azonnal tálalhatjuk.
Kapcsolódó írások:
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.
Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!
ma.hu legfrissebb hírei:
- 6:45 Itt a csontgyűjtő hernyó - falánk kis lény a rémálmokból
- 22:05 El Cono - rejtélyes piramis az Amazonas mélyén
- 20:04 Kós Hubert simán nyert 200 méter háton Floridában
- 18:02 Trump pápaként? - AI-generált képpel és kijelentéseivel kavart vihart az amerikai elnök
- 16:01 Pápaválasztás - Már elkészült az új pápa ruhája, három különböző méretben
- 14:59 Az Egyesült Államok törölte Romániát a vízummentességi programból
- 12:58 Több száz fiatal csapott össze egy hollandiai üdülőhelyen
top fórum témák:
- Tanár Úr gyere, mindjárt lesz Lillád!2022.05.10 21:11
- AZ IGAZSÁG SOHA NEM KÉSŐ2022.05.10 21:07
- JólVanna2022.05.10 20:31
- Porvihar2022.03.29 16:11
- Mit szólsz? Ide minden baromságot...2022.03.29 16:06