Conrad Murray nem lepődött meg az ítéleten

Ünnepelnek a rajongók: Michael Jackson orvosa bűnös!

Nem lepte meg Conrad Murrayt az ítélet, amelyet a 12 tagú esküdtszék két nap és 10 óra tanácskozás után egyhangúan hozott meg. A bűnösnek kikiáltott orvos fellebbezni készül.

2011.11.08 09:29ma.hu

Megbilincselve, óvadék és a szabadlábra helyezés lehetősége nélkül vezették el az esküdtszék ítéletének felolvasása után Conrad Murray-t, aki ellen Michael Jackson halálával kapcsolatban indult nyomozás két évvel ezelőtt. A rendőrségi szakaszt lezáró bírósági eljárás hat hetet vett igénybe, melynek során az ügyész közel 50 tanút és több száz bizonyítékot, köztük hang- és videófelvételeket, valamint megrázó fényképeket vonultatott fel.

Murray az ítélet szerint felelős volt a Popkirály 2009. július 25-én bekövetkezett váratlan haláláért, mivel olyan erős altatószert adott be neki, amelyet csak szigorú, kórházi felügyelet mellett alkalmazhatott volna - a tragédia után az egész világ előtt közismertté vált a Propofol nevű szer. A most bűnösnek kikiáltott személyi orvosnak a bíró az indoklása szerint azért nem tette lehetővé az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezést, mert "veszélyes a társadalomra".

Az 58 éves, eredeti végzettsége szerint kardiológus szakember büntetéséről november 29-én döntenek, akár 4 évre is börtönbe zárhatják, orvosi engedélyét pedig szinte biztos, hogy visszavonják.

Conrad Murray az ítéletet hallgatja (Fotó: MTI)


A Jackson család tagjai csendesen sírva hallgatták végig a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságon hétfőn felolvasott ítéletet. A tárgyalótermen kívül azonban a több száz összegyűlt rajongó gyűrűjében már kitört belőlük az öröm, miközben a tömeg a Beat It című slágert énekelte. "Győzött az igazság" - kommentálták az ítéletet.

Az énekes nővére, La Toya Jackson az égre nézve mondott köszönetet a rajongóknak, akik emlékükben megőrzik bátyját, később pedig a Twitteren annyit írt: "GYŐZELEM!"

"Boldog vagyok. Michaelt már semmi nem hozhatja vissza, de örülök, hogy Murray-t bűnösnek találták" - vette át a szót Rebbe, a másik nővér. "Michael velünk van" - mondta Jermanie Jackson. A sztár édesanyja, Katherine is bízott ebben az eredményben és bevallotta, most jobban érzi magát.

"Michael hiányozni fog a mindennapjainkból, de zsenialitása és zenéje örökké velünk marad" - nyilatkozta Joe Jackson, az énekes apja. Az ítélet után David Walgren ügyész köszönetet mondott az esküdteknek. "Együttérzésünket fejezzük ki a Jackson családnak az őket ért veszteségért. Nem a popikonért, hanem a fiúért és a testvérért" - fogalmazott.

Murray nem kívánt nyilatkozni, de ügyvédje szerint nem sokkolta őt a döntés. Ugyanakkor elismerte, hogy készülnek a fellebbezésre és benyújtja az óvadéki igényt is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.