Év elején kezdik a Die Hard V. forgatását

Januártól drága lesz Magyarországon Bruce Willis élete

Régóta tudjuk, hogy Bruce Willisnek az élet rendszerint drága, de annyit mégsem akart érte fizetni, amennyit a csehek kértek, inkább Magyarországon költene. Most már azt is tudjuk, hogy januárban érkezik.

2011.11.02 15:29ma.hu

Bruce Willis sajtósai alig néhány hete jelentették be: Magyarországon forgatják a Die Hard ötödik részét, a pontos kezdési időpont azonban csak most derült ki: eszerint januárban várható, hogy az akcióhős felbukkan Budapest belvárosában és a főváros környékén - ott szemelték ki a legideálisabb terepeket a forgatáshoz.

Eredetileg az akciósorozat legújabb darabjának jeleneteit Csehországban szerették volna rögzíteni, ám a filmkészítőkkel szembeni adószabályok és a támogatási rendszer annyira bizonytalan volt, hogy Willis végül megelégelte a hivatali packázást és új helyszín után nézett.

Kedvét még a nemrégiben a botrány határát súroló terrorelhárítási akció sem tudta szegni, ami a szintén nálunk forgató világsztár, Brad Pitt kellékei ellen irányult. A sztárnak a magyar szabványoknak nem megfelelő módon hatástalanított fegyverek miatt gyűlt meg a baja a terrorelhárítókkal.

Fotó: AllMovie Photo


Adam Goodman, a produkció hazai partnerének vezetője hangsúlyozta, hogy Bruce Willis filmjében több magyar szakember is "fontos pozíciókban" kap majd helyet, arra azonban egyelőre nem kívánt válaszolni, hogy ez színészeket is érint-e, vagy csak technikai stábtagokat.

A sztori eredetileg Oroszországban játszódik, ahová John McClane a fia kiszabadítása miatt utazik - utóbbi megformálójáról egyelőre nincs hír, bár több név felmerült a szerepre. Külföldi filmes lapok szerint egyáltalán nem mellékes, ki kapja a felkérést, hisz nemcsak hatalmas sikerre számíthat ez alapján, de akár tovább is viheti Willis kalandjait némileg új formába öntve.

Az A Good Day to Die Hard című részt John Moore rendezi Skip Woods forgatókönyve alapján. A bemutatóra várhatóan egy évvel később, 2013. február 14-én kerül sor.

Még több hír Bruce Willisről

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.