Mégis az ital okozta az énekesnő halálát?

Drogot nem, de alkoholt bőven találtak Amy Winehouse testében

Július végén még mindenki értetlenül állt Amy Winehouse halálával szemben, mivel még a legközelebbi hozzátartozók is úgy tudták, napok óta "tiszta". A most megszületett boncolási eredmény mást mond.

2011.10.26 15:29ma.hu

Egy kis kerülőút után végre megérkezett a londoni Scotland Yardra az a kórboncnoki szakvélemény, amely Amy Winehouse testének vizsgálatát írja le, és amely talán segít közelebb jutni a rejtély nyitjához, hogy mi okozta a 27 éves énekesnő váratlan és tragikus halálát.

Fotó: REX

A világsztárról ugyanis mindig úgy tartották ismerői - közeli rokonok, barátok és az őt csak távolról csodáló rajongók egyaránt -, hogy halálát a mértéktelenül fogyasztott alkohol, vagy a drogozás fogja okozni. Arra azonban senki nem számított, hogy akkor találnak rá holtan, amikor végre elszánja magát és lemond a szenvedélyeiről - márpedig épp ez történt, egy sikeres elvonókúra után épp tiszta volt a drogoktól, és akik utoljára látták, azok is váltig állították, hogy alkoholt sem ivott napok óta.

Az elsődleges toxikológiai vizsgálat szerint tényleg nem volt a szervezetében drog, de júliusban újabb vizsgálatot rendeltek el, mert a boncolás mégsem adott egyértelmű választ a miértre.

Több hetes várakozás után ez a szakvélemény néhány napja került a rendőrséghez (miután rájöttek, hogy téves címre postázták azt), és az előzetes információkkal ellentétben most úgy tűnik, mégiscsak az alkohol volt a fő bűnös. Az énekesnő vérében ugyanis a vizsgálat szerint a megengedetthez képest több mint ötszörös mennyiségű alkohol volt, ami indokolhatja a váratlan tragédiát.

A jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy a rendőrség a helyszíneléskor lefoglalt három vodkásüveget, két nagyot és egy kicsit. Miután ezt Amy elfogyasztotta, olyan mély kómába zuhant, hogy egyszerűen leállt a légzése. A patológus szerint 200 mg/dl véralkohol-szintnél a reflexek megszűnnek, 350 milligramnál pedig már biztos a halál. Amy vérében 416 mg/dl-t találtak. Ráadásul három hét teljes alkoholmentesség után ez fokozottan súlyos hatással bírt.

Még több hír Amy Winehouse-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.