63 évesen műtéti komplikációk okozták halálát

Elhunyt Michael Jackson exmenedzsere, Frank DiLeo

63 éves korában egy korábbi szívműtétből kialakult komplikációk miatt életét vesztette Frank DiLeo, akinek neve ismerősen csenghet minden Michael Jackson-rajongó számára: évekig együtt dolgozott a Pop Királyával.

2011.08.25 12:29ma.hu

Életének 64. évében meghalt Frank DiLeo, Michael Jackson egykori menedzsere és jóbarátja. A zenei vezető az 1980-as években dolgozott együtt a legintenzívebben a Pop Királyával, miután ő 1984-ben felkérte, hogy vegye át karrierje irányítását.

Akkoriban Jacko körül még javában tombolt a siker az 1982-es Thriller című albuma miatt, de ő már a jövőre gondolt és elkezdte előkészíteni a Bad című nagylemez megjelenését és az ahhoz kapcsolódó turnét - ezek vezetésével bízta meg az akkoriban épp az Epic Records reklámrészlegének alelnöki posztján ülő DiLeót.

Közreműködésével a már amúgy is csúcsokat döntögető popsztár soha nem látott magasságokba emelkedett, a világkörüli turné pedig minden idők legnagyobb bevételét hozta, a rekordot azóta sem sikerült megdöntenie senkinek.

Frank DiLeo és Michael Jackson (Fotó: NashvilleScene)


Az alkotópáros 1989-ben máig tisztázatlan okok miatt megszakította munkakapcsolatát, de barátságuk később is megmaradt, Jackson pedig saját életrajzi kötetében is külön fejezetet szentelt a menedzsernek. 2005-ben, amikor a Pop Királya ellen megindult a molesztálási eljárás, DiLeo feltétel nélkül kiállt barátja mellett. 2009-ben bekövetkezett halála előtt nem sokkal újra találkoztak és az egykori menedzser aktívan részt vett a This Is It elnevezésű visszatérés előkészítésében, szerepet kapott a koncertturné levezénylésében is, a tragikus halált követően pedig az ő segítségével állították össze a Király posztumusz albumát.

DiLeo korábban úgy tervezte, hogy halála előtt még fellebbenti a fátylat a szupersztárról és mindent részletesen leír róla, ám azt egyelőre nem tudni, hogy ebben meddig jutott el és megjelenik-e az emlékirata. Saját jogon is elismerést szerzett, színészként szerepelt Martin Scorsese Nagymenők című filmjében, és láthattuk őt a Wayne's World mindkét részében.

A szájában állandóan szivarral látható zenemogul hétfői halálának oka nagy valószínűséggel összefüggésbe hozható azzal a szövődménnyel, ami a március 11-i szívműtéte után alakult ki. A pontos részleteket azonban családja nem árulta el a sajtónak. Felesége, Linda, valamint lánya, fia és unokája gyászolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.