Roberts Blossom 87 évet élt

Elhunyt a Reszkessetek, betörők sztárja

Életének 87. évében, természetes halállal elhunyt Roberts Blossom, akit számos szerepe ellenére leginkább élete lefelé ívelő szakaszából ismerhetünk: a Reszkessetek, betörők hólapátolójaként.

2011.07.18 18:29ma.hu

87 éves korában természetes előrehaladott kora miatt elhunyt egy Santa Monica-i idősotthonban Roberts Blossom színész - jelentette be hétvégén a családja. A hírt elsőként a Los Angeles Times adta közre, amit később a sztár lánya, Deborah is megerősített.

Blossom számos filmben játszott, ám szinte mindenki egy olyan szerepét tudja elsőként felidézni, ami már afféle jutalomjátéknak mondható: ő volt a Reszkessetek, betörők! című film idős hólapátolója, a "rém", akivel a Macaulay Culkin-játszotta Kevint ijesztgették bátyjai, mint ásós gyilkossal.

Fotó: Laodong

A színész játszott az Another World című szappanoperában, az 1950-es évektől kezdve háromszoros Obie-díjjal tüntették ki a Broadway-en nyújtott produkciói jutalmaként, valamint költőként is ismerték.

1971-től kezdve tűnt fel a filmvásznon is, olyan filmekben kapott kisebb-nagyobb szerepeket sok más mellett, mint A kórház, Az ötös számú vágóhíd, a Szökés az Alcatrazból, a Harmadik típusú találkozások, a Feltámadás és a Doc Hollywood.

Deborah mellett emlékének megőrzéséről fia, Michael is gondoskodik - adta hírül számos külföldi online lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.