Mégis meglátogatta szülővárosát a sztár

Schwarzenegger meggondolta magát

Noha korábban azt nyilatkozta, nem akar a múlttal foglalkozni, és ezért nem szeretné ausztriai útja alatt felkeresni szülővárosát, Arnold Schwarzenegger most mégis elment gyermekkori otthonához.

Szép pár: Arnold Schwarzenegger és Maria Shriver képgaléria

2011.06.22 18:29MTI
Fotó: Bakersfield (A galériában Schwarzenegger és felesége)

Az osztrák sajtó beszámolói szerint a volt kaliforniai kormányzó és filmsztár kedden bécsi programja után megtekintette múzeummá átalakított szülőházát a stájerországi Thal bei Grazban és felkereste édesanyja sírját Weizben.

A grazi repülőtéren Arnold Schwarzeneggert a család régi barátai és más ismerősök fogadták. Egy helyi zenekar stájer népzenével köszöntötte, mielőtt körbevezették a még nem teljesen kész kiállításon.

A termetéről "Stájer Tölgynek" is nevezett Schwarzenegger délelőtt az ENSZ Iparfejlesztési Szervezetének (UNIDO) bécsi energiaügyi konferenciáján vett részt, majd találkozott Heinz Fischer államfővel és Werner Faymann kancellárral. Látogatását rövidre tervezték, ezért bizonytalan volt, hogy szűkebb hazáját is felkeresi-e.

Stájerország után azonban a tervezettel ellentétben nem egyenesen Svájca utazott tovább magánrepülőgépével, hanem Salzburgba. Megérkezése után sétát tett a helyi bevásárlóutcában, a híres Getreidegassén és egy óvárosi szállodában töltötte az éjszakát.

A tervek szerint csak szerdán kora délután utazik el Salzburgból.

Schwarzenegger, akivel az utóbbi időben leggyakrabban magánéleti botránya kapcsán foglalkozott a nemzetközi sajtó, az ENSZ-konferencián a megújuló energiaforrások felhasználása mellett szállt síkra és hosszan beszélt szülőhazája iránti szeretetéről.

A sajtónak nem nyilatkozott látogatása első napján, de autogramra váró rajongóinak nem okozott csalódást. Megígérte, hogy szeptemberben a múzeum megnyitójára újra Ausztriába utazik. "I'll be back" (Visszatérek) - mondta tréfálkozva, leghíresebb filmszerepéből, a Terminátorból idézve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.