Rihanna és Lady Gaga is segít

Japánért zenél Justin Bieber, a U2 és a Bon Jovi

A tinik kanadai bálványa, Justin Bieber és az ír U2 is énekel azon a digitális albumon, amelyet a Universal Music ad ki villámgyorsan, hogy adományokat gyűjtsenek a japán természeti katasztrófa és nukleáris válság áldozatainak megsegítésére.

2011.03.22 09:56MTI

A lemezen hallható lesz mások mellett Rihanna, Bon Jovi és Nicki Minaj is.
   
A világ legnagyobb zeneműkiadójának az a szándéka, hogy a hét végére már kapható legyen a lemez annak ellenére, hogy az előadói gárda még formálódik. A bevételeket a Japán Vöröskereszt kapja majd - közölte a kiadó szóvivője.
   
"Csak digitális változatban készítjük el, mert így gyorsan és világszerte piacra tudjuk dobni. A terv az, hogy a hét második felében már kapható legyen" - hangoztatta az illetékes.
   
Az album sikere attól függ, hogy minél több olyan nagy előadót találjanak, akik hajlandók lemondani a dalok szerzői jogából származó bevételekről.
   
Lady Gaga, aki Imádkozunk Japánért feliratú karperecek eladásából próbál segíteni a szigetországot sújtott földrengés és cunami áldozatain, szintén szerződésben áll a Universallal.
   
A japán természeti csapásban eddig legkevesebb 21 ezer ember vesztette életét vagy tűnt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.