Igazi társulattá forrtak össze

Négy kitüntetés a nemzeti ünnepen a Budapesti Operettszínház művészeinek

Négy elismerést is átvehettek a Budapesti Operettszínház művészei a március 15-ei nemzeti ünnepen.

2008.03.17 18:00ma.hu

A kéttagozatú teátrum az utóbbi esztendőkben igazi társulattá forrt össze, s ezt most csak megerősítette Kalocsai Zsuzsa érdemes művész-kitüntetése, Szabó P. Szilveszter Jászai Mari-díja, Lőcsei Jenő lovagkeresztje, s Kerényi Miklós Gábor Kossuth-díja.

A Budapesti Operettszínház hivatalos közleménye szerint: „Az operett- és a musical-tagozat, vagyis az egész Operettszínház, a Nagymező utcai teátrumban zajló munka hivatalos elismerése ez a négy díj.” A március 15-ei nemzeti ünnepen: - az Oktatási és Kulturális Minisztérium előterjesztésére, a kormány döntése alapján a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze díjban részesült Kalocsai Zsuzsa Jászai Mari-díjas színművész, a Budapesti Operettszínház vezető primadonnája; - Hiller István oktatási és kulturális miniszter Jászai Mari-díjat adományozott kiemelkedő színművészeti és színháztudományi tevékenységéért Szabó P. Szilveszternek, a Budapesti Operettszínház színművészének, a musical-tagozat oszlopos tagjának;

- Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke megbízásából Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át Lőcsei Jenő Liszt Ferenc-díjas magántáncosnak, koreográfusnak, érdemes művésznek, a Budapesti Operettszínház balettigazgatójának; - a Magyar Köztársaság elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – a magyar zenés színház tradíciójának megőrzéséért, új utak fáradhatatlan kereséséért és a mai magyar operakultúra megismertetéséért és népszerűsítéséért Kossuth-díjat adományozott Kerényi Miklós Gábornak, a Budapesti Operettszínház igazgató-rendezőjének, Erkel Ferenc-díjas kiváló művésznek.

Egy-egy művészeti elismerés a színházra irányuló fokozott figyelem, s a nézők növekvő szeretete miatt jelentős. A Budapesti Operettszínház mindig is úgy tervezte, hogy a színház ne csak egy társasági hely, hanem szellemi központ legyen. Ezt a törekvést igazolja most vissza ez a négy hivatalos elismerés.

Mindegyik, de különösen a direktor, Kerényi Miklós Gábor Kossuth-díja elválaszthatatlan a Budapesti Operettszínháztól, amely továbbra is maximálisan próbálja kiaknázni a zenés színház különleges lehetőségeit. A drámai feszültséggel és művészi igényességgel teli előadásokból összeállított repertoár széles közönségrétegeket vonz, s szerez élményt, örömöt és kikapcsolódást minden operett- és musicalkedvelő nézőnek estéről estére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.