Felkérték a Batman megtestesítőjét

Christian Bale belecsöppent a Nankingi mészárlásba

Az utóbbi években Batman megtestesítőjeként ismert Christian Bale brit színészt kérték fel egy, az 1937-es nankingi mészárlásról szóló film főszerepére.

2010.12.27 19:45MTI

Christian Bale brit színészt kérte fel az 1937-es nankingi mészárlásról szóló filmjének egyik főszerepére Csang Ji-mou (Zhang Yimou) kínai rendező.

Csang - a 2008-as pekingi olimpiai játékok megnyitó ünnepségének rendezője - Pekingben jelentette be, hogy az utóbbi években Batman megtestesítőjeként ismert walesi születésű színészt kéri fel. Bale egy hősies papot alakít majd a filmben.

"Lenyűgözött professzionalizmusa és sokoldalúsága" - idézte a China Daily című lap a rendezőt.

"Úgy vélem, a film - köszönhetően az interpretációnak - világszerte eljut majd a közönséghez" - tette hozzá Csang.

Christian Bale A Kínát megszálló japán csapatok hozzávetőleg 300 ezer kínait - többségében civil lakost - mészároltak le, a vérengzés mind a mai napig hatással van a két ázsiai nagyhatalom kapcsolataira.

A most 36 éves Christian Bale épp egy Kínában játszódó filmben, Steven Spielberg A Nap birodalma című alkotásában tűnt fel, mindössze 13 évesen.

Csang Ji-mou filmje részben Jen Ko-ling (Yan Geling) regényén, részben pedig a kínaiak ezreit megmentő John Magee keresztény misszionárius visszaemlékezésein alapul, és egyelőre a Nanking hősei címet viseli.

Bale olyan papot játszik, aki prostituáltaknak és diákoknak nyújt védelmet egy parókián a város lerohanása idején.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.