Rengeteg a sztár

Keira Knightley és Julianne Moore is elmegy a Római Filmfesztiválra

Keira Knightley, Eva Mendes és Julianne Moore is végiglépdel az október végén kezdődő ötödik Római Filmfesztivál vörös szőnyegén, ahova a filmcsillagokon kívül még számos sztárt várnak.

2010.10.09 10:36MTI

A fesztivál október 28-án a versenyprogramban is induló, Last Night című filmdrámával nyitja meg kapuit. A szerelmi négyszöget ábrázoló történet főhőseit Knightley, Mendes, Sam Worthington (Avatar) és Guillaume Canet alakítják. A november 5-ig tartó vetítéssorozatban 16 versenyfilm szerepel, köztük Aaron Eckhart Rabbit Hole című családi drámája is, amelyben partnerét Nicole Kidman játssza.

Az idei római filmmustra Federico Fellini Az édes élet című filmjét is ünnepli, mivel a filmklasszikus éppen ötven éve született meg a Cinecittában, az olasz filmgyártás fellegvárában, amit akkoriban a Tevere Hollywoodjának is neveztek. A 178 perces fekete-fehér filmdrámát 1960-ban mutatták be. Az akkoriban még botrányosan merésznek tartott filmben Marcello Mastroianni, Anita Ekberg és Anouk Aimee alakították a főszerepeket.

Az egymáshoz lazán kapcsolódó hét történetből kibontakozó produkcióban Mastroianni írói ambíciókat dédelgető riportert alakít, aki egy bulvárlapnak szállít cikkeket az újgazdagok fényűző életéről és kicsapongásairól, és közben őt is magával ragadja ez a felszínes és cinikus világ.

Az újságíró elválaszthatatlan munkatársa Paparazzo, a fotós.

Innen kapta mára közkeletűvé vált nevét a levakarhatatlan bulvárfényképészek siserehada. A Római Filmfesztiválnak tavaly több mint kétmillió látogatója volt, és idén is nagy érdeklődésre számítanak a szervezők

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.