Sokarcú, kreatív filmművész

Isabella Rossellini a jövő évi Berlinale zsűrijében

A színésznő kreatív filmművészként lesz jelen az eseményen, a többi zsűritag kilétét azonban még titok övezi.

2010.08.31 10:15MTI

Isabella Rossellini vezeti a 2011-es Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijét - jelentette be hétfőn Dieter Kosslick, a Berlinale igazgatója.

A fesztiváligazgató, mint "sokarcú, kreatív filmművészt" mutatta be az 58 esztendős színésznőt, aki "széles körű európai, amerikai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik" a film világában.

Rossellini - Ingrid Bergman svéd színésznő és Roberto Rossellini olasz rendező lánya -, aki eredetileg divattervezőnek és újságírónak készült, David Lynch 1986-os Kék bársony, majd 1990-es Veszett a világ című filmjeiben nyújtott alakításával hívta fel magára a figyelmet.

Isabella napjainkban

Azóta több tucatnyi film sztárja volt. Két évvel ezelőtt mutatkozott be rendezőként a Green Porno című rövidfilm-sorozattal, amelyben a rovarok szerelmi életét mutatta be.

A 2011. február 10. és 20. között megrendezendő 61. berlini filmfesztivál zsűrijének többi tagját egyelőre nem nevezték meg a szervezők.

Az idei, jubileumi Berlinale zsűrijének elnöki feladatait Werner Herzog filmrendező látta el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.