Hat hónapnyi híradós szabadság

Pálffy Istvánt váltja Siklós András

Siklós András műsorvezetőként visszatér a Magyar Televízió Híradójának esti főkiadásába, miután Pálffy István fél évre fizetés nélküli szabadságra megy.

2008.02.27 18:34ma.hu

A jövőben nem szerkeszti, hanem műsorvezetőként a képernyőn fémjelzi a Magyar Televízió legnézettebb hírműsorának, a Híradónak az esti főkiadásait Siklós András. A 47 éves, angolul felsőfokon beszélő újságíró 20 éves tapasztalattal rendelkezik a közszolgálati hírszolgáltatásban. 

Siklós András 1985-től 1997-ig a Magyar Rádió munkatársa volt: egyebek között a Hírszerkesztőség turnusvezetőjeként és a Krónika munkatársaként dolgozott. Közben külsősként már akkor vezette a Magyar Televízió Híradóját, később pedig a reform hírműsorként számon tartott Egyenleg csapatát erősítette. 

1997-ben az MTV-hez szerződött: előbb csaknem két évig a Híradó, majd a köztelevízió első internetes oldalának szerkesztőség-vezetőjeként dolgozott 2000 őszéig. Három év, a magánszférában, a UPC-nél tett kitérő után, visszatért a Magyar Televízióhoz.
 
Siklós András 2003 óta szerkeszti újra a Híradó főkiadásait, emellett pedig műsorvezetője volt a Parlamenti Naplónak és a Kormányvárónak. Tavaly májusban – több más régi műsorvezető mellett – egy estére már visszatért a Híradó főkiadásának műsorvezetői székébe. 

Az újmédia iránti érdeklődését sem adta fel: meghatározó volt részvétele az MTV internetes lapcsaládjának megújításában és a teletext fejlesztésében. Most ismét látható lesz a képernyőn: D. Tóth Kriszta mellett a Híradó másik meghatározó arcaként mond híreket esténként fél nyolctól, első alkalommal jövő hétfőn. 

Kert Attila hírigazgató
azt mondta, hogy felkészült, tapasztalt hírszakembernek és műsorvezetőnek tartja Siklós Andrást, aki alkalmas és képes pótolni a saját kérésére fél évre fizetés nélküli szabadságra ment Pálffy Istvánt. Megerősítette: a hírstáb a jövőben is azon dolgozik, hogy az elektronikus média leghitelesebb hírműsora a Magyar Televízió Híradója legyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.