Cowabunga Go-Go!

The Twist: az új szupergroup az A38-on lép fel

A fővárosi A38 állóhajón lép fel az új magyar szupergroupként emlegetett The Twist; Szűcs Krisztián frontember és csapata két másik zenekar, a Cowabunga Go-Go! és a Beat Dis mellett ad koncertet csütörtökön.

2010.03.16 13:04MTI

A The Twist a hatvanas évek beatdalaihoz nyúlik vissza, hozzáadva ehhez mindazt, ami az elmúlt negyven évben történt a pop vagy rockzenében - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A The Twistet tavaly alapította a Heaven Street Seven két gitárosa, Szűcs Krisztián és Ábrahám Zsolt, az Amber Smith-ből érkezett Ács Oszkár basszusgitáros, valamint a korábban a Mystery Gangben, a Jazzékielben és a Realistic Crew-ban is megfordult Szőcs Gergő dobos, perkás. A csapat feldolgozásokkal (Peter Gabriel, Depeche Mode, Pixies) kezdte, ma már azonban a saját dalok vannak többségben. Az elsősorban Szűcs Krisztián ötleteiből megírt dalokból már összeállt egy albumnyi anyag. "A brit gitárzenék mind a négyünkre hatottak. Azt tapasztaltam, hogy a brit zenekarok egyre gyakrabban nyúlnak vissza a 60-as évekhez, és ezt úgy is lehet csinálni, hogy ne hangozzék poénként vagy szolgai másolásként, hanem valami egyedi szülessen belőle. A The Twist is erre hivatott" - fejtette ki Szűcs Krisztián.

Koncertjük előtt a surf-rockot a space-rockkal vegyítő Cowabunga Go-Go! lép színpadra; a csapatban a dobok mögött KRSA, a Pannonia Allstars Ska Orchestra énekese ül majd, aki utoljára lép fel ezzel formációval. A csütörtöki este zárókoncertjét a hazai elektronikus zene egyik üde színfoltja, a trip-hopos Beat Dis adja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.