Az utolsó riff

Ennyi volt: megszűnik a Scorpions

Több mint negyvenöt évi közös zenélés és megannyi nagyszerű siker után szögre akasztja hangszereit a legismertebb német heavy rock együttes, a Scorpions.

2010.01.24 16:35MTI

A hannoveri banda honlapján adta tudtul a hét végén, hogy Sting in the Tail című lemezük márciusi megjelenése után még egy világkörüli, két-három évesre tervezett turnéra indulnak, de aztán véglegesen befejezik a pályafutásukat.

"Kicsit utánaszámoltunk, és arra az eredményre jutottunk, hogy egyikünk sem lesz fiatalabb.

Szeretnénk a csúcson befejezni"
- írták az együttes tagjai a közleményben, hozzátéve: azt végképp nem akarják, hogy méltatlanul kelljen búcsút venniük a rajongóktól.

"Igen, befejezzük" - erősítette meg a hírt a Bild am Sonntag című lapban Rudolf Schenker, aki 1965-ben alapította meg a nemzetközi hírnévre szert tett zenekart.

Azóta több mint 100 millió lemezt adtak el dalaikból, kétszáz közülük platina- és gyémántlemez lett.

Koncertjeik száma meghaladja a háromezret. Legnagyobb slágereik közé olyan balladák tartoznak, mint a Still Loving You vagy a Wind of Change.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.