Szülinapi party

Két éves a Budapest Jazz Club

Második születésnapját ünnepli 2010. január 8-án, pénteken a BJC.

2010.01.05 11:28ma.hu

Az eltelt két év alatt hazai és nemzetközi sztárok, élvonalbeli zenekarok adtak koncertet a klub – nemzetközileg is unikumnak számító, két szintes – épületében. A nyitás óta közel ötszáz koncert alkalmával találkozhattunk a jazz széles repertoárjának legkülönbözőbb képviselőivel. A kísérletező fiatal formációk épp úgy helyet kaptak, mint az ismert és közkedvelt énekesnők könnyebben befogadható, dallamosabb jazzt játszó formációi.


A swing aranykorát idéző zenekarok jól megfértek a mainstream vagy épp fúziós jazzt játszó produkciókkal, sőt a hagyományos értelemben vett koncertek mellett egészen modern zenei események is szóhoz juthattak. A magyar művészek mellett a klub vezetői fontosnak tartják, a külföldi előadók hazai bemutatását is.

A „klub-szinten” mindenképpen merésznek nevezhető koncepció eredményeként olyan nemzetközi művészek előadásait élvezhettük, mint a Branford Marsalis Group billentyűse Joey Calderazzo, a hazai muzsikusokkal két ízben is fellépő gitáros Jim Mullen, a szintén szigetországi illetőségű, lehengerlő énekesnő Liane Carroll, vagy épp nemrégiben európai turnéjának magyarországi állomásaként a Budapest Jazz Clubbot választó Dave Douglas.

A külföldi vérkeringésbe való bekapcsolódás mellett a Budapest Jazz Club másik szembetűnő sikere a különböző fesztiválokon való jelenlét. Az Osztrák Jazz Ünnepe, a Mol Jazz Fesztivál, vagy a Sziget Fesztiválon való részvétel nem csak a klub, de a magyar jazz helyzete és megítélése szempontjából is fontos eredményeket jelent.

A születésnapi jazzbulin mindenki ott lesz akit külföldi fellépése vagy más kötelezettsége nem szólít el. A Szakcsi Lakatos Béla Trio 21 órakor kezdődő koncertje után véget nem érő Jam Session keretében Bolla Gábor, Borbély Mihály, Dresch Mihály, Emilio, Fábián Juli, Fekete- Kovács Kornél, Oláh Kálmán, Oláh Tzumó Árpád, Szőke Nikoletta és barátaik gondoskodnak az igazi jazz klub hangulatról.

A születésnapi koncertre és az azt követő Jam Sessionre a belépés egyaránt ingyenes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.