Vigyázat! Magunkra ismerhetünk!

Woody Allen: New York-i Komédiák- Immáron századszor!

Az amerikai filmvígjáték utolérhetetlen nagymesterének, Woody Allennek talán a legmulatságosabb színpadi művét mutatta be három éve a budapesti Centrál Színház, ahol a szerző nevén túl a parádés szereposztás is hozzájárult ahhoz, hogy az előadásra szinte lehetetlen jegyet szerezni.

2009.11.02 13:47ma.hu

A Centrál Park West főszerepeiben olyan jeles művészek komédiáznak önfeledten, mint Básti Juli, Rudolf Péter vagy Nagy-Kálózy Eszter. Egy hétköznap délután két baráti házaspár élete gyökerestül fordul fel, amikor az egyik feleség rájön, hogy a kedélyesnek hitt viszonyok mögött, többéves hazugságok rejlenek.

Ahogy mondani szokás: kiborul a bili… innentől viszont nincs visszaút, ők négyen gátlástalanul fordulnak egymás ellen, miközben valójában saját középkorúkorú énjükkel küzdenek. Minél elkeseredettebbé válik a házaspárbaj, annál mulatságosabb szituációk születnek – a nézők legnagyobb örömére.

Ebben rejlik Woody Allen zsenialítása, hogy miközben jómódú amerikaiak abszurd acsarkodását figyeljük, nevetve ismerünk önmagunkra…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.