Andreas Vollenweider új albummal turnézik

Budapestre jön a svájci hárfás-ikon!

Immár harminc éve, hogy a svájci hárfás-ikon, Andreas Vollenweider megalapozta hírnevét és össze nem téveszthető stílusát első nagylemezével. Mégis, most mikor zseniális új albumával turnézik, október 5-én Budapesten lép fel.

2009.10.03 20:15port.hu

Ismét az a sodró energiájú zene és valami békés, kellemes hangulat járja át hallgatót, mint a legelső találkozáskor.

Pedig azóta 15 millió lemezt adott el Andreas Vollenweider és azon kevés európai muzsikusok egyike, aki be tudott futni Amerikában is.

"White Winds" című albuma három slágerlistás helyet söpört be az USA-ban, mégpedig egyszerre a pop-, jazz- és klasszikus kategóriában!

Minden turnéja dialmenet, telt házak előtt játszik a világ legrangosabb koncerttermeiben.

Művészi alkotóerejét és rendkívüli termékenységét jellemzi, hogy az állandó turnék mellett maga írja és rendezi díjnyertes videoklipjeit, sőt maga készíti díszlet- és a jelmezterveit, miközben sorra jelentek meg nagysikerű lemezei, mint a "Behind The Gardens", "Dancing With The Lion", "Book of Roses", "Vox", "Caverna Magica".

Pályafutása során olyan legendákkal dolgozott együtt, mint Dollar Brand/Abdullah Ibrahim, Milton Nascimento, Bobby McFerrin, - és játszott emlékezetes duetteket Luciano Pavarottival, Carly Simonnal, Zucceróval és Brian Adams-szel.

Hihetetlen eleganciájú, könnyedén áradó zenéjével, megnyugtató és lebilincselő harrmóniáival minden alkalommal elbűvöli a közönséget, akár a Vörös téren vagy a Vatikánban, akár a Kinai Televízióban játszik.

Új zenekara, a "Deep Breath Orchestra" a kirobbanó sikerű "AIR - Live!" turné során egyetlen exkluzív előadásra érkezik Magyarországra.

Új lemezének címe - "AIR" - minden eddiginél tömörebben fejezi ki mondanivalóját: "Friss levegőt végre!... és mély lélegzetet!"

Jegyár: 8900-12900 Ft (kizárólag ülőjegyek)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.