A kis pesti Kapolcsna is nevezik

Több százan a tolerancia fesztiválján

Neves fellépők mellett fogyatékos és hagyományőrző előadók részvételével sikeresen lezajlott a sokak által "kis pesti Kapolcsként" emlegetett Kéz a kézben és Historica Hungaria fesztivál 2009. augusztus 15-én Vácrátóton, a Velo-tanyán.

2009.08.17 15:35ma.hu

Mintha a kellemes szombati időjárás is szimpatizált volna a II. Kéz a kézben - Helping Hands és Historica Hungaria fesztivál toleráns eszméivel.

A vácrátóti Velo-tanyán közel 400 lelkes sérült és ép néző előtt csodálatos hangulatban zajlottak az érdekes és sokszínű bemutatók, állították ki színvonalas portékáikat a népművészek és az alapítványok, lehetett részt venni interaktív foglalkozásokon, tudáspróbán.

A Napsugaras Jeltánc művészei nagy sikerrel léptek a közönség elé, de óriási tapsot kapott a Gördülő Tánccsoport kerekesszékeseinek fantáziadús produkciója. Emlékezetes marad a Down Alapítvány fiatal előadóinak versmondása, illetve éneke. Hatalmas érdeklődés és lelkesedés fogadta a veresegyházi hagyományőrző csoportok és a fúvószenekar bemutatóját, az őrbottyáni szeretetotthon kerekesszékes tánccsoportját, a vakvezető kutyák, huszárok, a Velo-tanya mozgássérült lovasai, a western lovas és a betyárok, végül a solymászok látványos fellépését.

Az est fénypontját a Musical Mix jelentette. Egyházi Géza és Nádorfi Krisztina, Kölcsei Gergely, valamint Pál Zsófia és Répászky Miklós tolmácsolásában közkedvelt musicalek fülbemászó dallamai csendültek fel az elragadtatottan néző-hallgató közönség előtt. Az esélyegyenlőség szellemiségének megfelelően a nézőknek nem kellett belépődíjat fizetni, és a résztvevők sem kértek fellépési díjat.

A rendezők ezért több mint 200 adag ingyenes ebéddel kedveskedtek a résztvevőknek, kiállítóknak, segítőknek, továbbá ingyenes buszok ingáztak a vácrátóti állomás és a Velo-tanya között.

A Kéz a Kézben és Historica Hungaria fesztivál zárásaként Welcker Brigitte elmondta: bízik abban, hogy e különleges művészeti, hagyományőrző és sportfesztivál, mely az integrációt és a toleranciát tűzte zászlajára, 2010 augusztus 14-én is ugyanilyen jól fog sikerülni, és reméli, hogy még többen látogatnak majd el a vácrátóti Velo-tanyára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.