Michael Mann emléket állított egy legendának

Filmpremier! Közellenségek Johnny Depp-pel!

A legendás Szemtől szemben rendezőjének új filmje szintén a rabló-pandúr rivalizálás romantikájára épít, ám mivel valós történeten alapszik, nem lehet izgalmasabb az életnél.

2009.07.16 15:50ma.hu

John Dillinger a harmincas évek első felében az Egyesült Államok első számú közellensége volt: két tucat bankot és négy rendőrőrsöt rabolt ki, kétszer szökött meg a börtönből, számtalanszor csúszott ki üldözői karmai közül. Nem volt börtön, mely bezárhatta volna őt.

Lefegyverző bája és vakmerő szökései megkedveltették a gengsztert csaknem mindenkivel, a barátnőjétől, Billie Frechette-től az amerikai közvéleményig, amely nem igazán szimpatizált az országot a válságba taszító bankokkal.

Ám miközben Dillinger bandájának - köztük a szociopata Baby Face Nelsonnak - kalandjai sokakat tiszteletteljes borzongással töltöttek el, Hoovernek az az ötlete támadt, hogy a bandita elfogását használja fel arra, hogy a Nyomozóhivatalt az országos rendőrség szintjére emelje, amiből aztán az FBI lett.


Ő tette Dillingert Amerika első számú közellenségévé, és bevetette ellene a fess Melvin Purvist, „az FBI Clark Gable-jét.”

Ám Dillinger és bandája túljárt Purvis embereinek eszén a hajszák és fegyveres összecsapások során. Csak a nyugati bűnüldözők toborzása és a nagyívű árulások megszervezése nyomán lett esélye Purvisnak arra, hogy behálózza Dillingert...

Közellenségek
(Public Enemies - színes, feliratos amerikai akciófilm 143 p. 2009)
Rendező: Michael Mann
Színész: Billy Crudup, Channing Tatum, Christian Bale, Johnny Depp Forgalmazza: UIP-Duna Film

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.