Stohl András és Gesztesi Károly is benne vannak!

A Cigányszerelemmel indul a Szegedi Szabadtéri Játékok!

Péntektől a főszerepeket éneklő operaénekesek, Rácz Rita és Kiss B. Atilla mellett olyan népszerű prózai színészekkel is találkozhat a közönség a darabban, mint Bodrogi Gyula, Stohl András vagy Gesztesi Károly.

2009.07.01 13:40MTI

A korábbi évek - Alföldi Róbert és Eszenyi Enikő által színpadra állított - Kálmán Imre-operettjei után Béres Attila, a Budapesti Operettszínház főrendezője varázsol Lehár Ferenc művéből a Dóm téri színpadra egy lenyűgöző előadást a már megszokott sztárparádéval és show-elemekkel.

A fiatal rendező Daróczi Sándor díszlettervezővel a buja, szenvedélyektől fűtött történethez olyan színpadképet álmodott meg, melyben az egyik elem a több mint száz ezüstszürke nyírfából álló, titokzatos erdő.

A monumentális forgószínpadon több tucat táncos gondoskodik a fesztivál operettelőadásaira jellemző látványvilágról. Silló István karmester pedig egy nyolcvantagú kórust és szimfonikus zenekart dirigál.

Az összesen négy estén látható darab különleges zenei megoldásokat is kínál a közönségnek, hiszen a melódiák nem csak a zenekari árokból csendülnek föl, a színpadon feltűnnek az Etnorom muzsikusai is, akik egy valódi roma lakodalom hangulatát idézik meg a Dóm téren.

A darabban a gyönyörű és gazdag lány, Zórika szerepét a fiatal szegedi operaénekes, Rácz Rita alakítja.

Az ifjú művész - aki az egyik jelenetben édesanyjával, Fekete Gizivel együtt lép színpadra - korábban már a West Side Story-ban, illetve egy ajándékkoncert alkalmával is felállhatott a Dóm tér csillagtetős színpadára. Tavaly pedig a Kossuth-díjas operadívát, Lukács Gyöngyit segítette a Marica grófnő próbái alatt.

Rácz Ritára az operettbemutató után is komoly feladat vár: a Mezzo operafesztiválon Richard Strauss Ariadné Naxosban című művében Zerbinetta szerepét énekelheti majd a gdanski Balti Operában, illetve a verseny döntőjén, novemberben Szegeden.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.