Szeretnek duóban muzsikálni!

Snétberger Ferenc és Richard Bona a Művészetek Palotájában!

Méltán világhírű gitárművészünk, Snétberger Ferenc karrierjében meghatározó elem a duóban, trióban való muzsikálás. Az utóbbi tíz évben több alkalommal volt hallható a tunéziai születésű ud- és énekművésszel Dhafer Youseffel.

2009.04.16 20:15ma.hu

Ebbe a sorba illeszkedik az a művészi együttműködés is, amelyet Snétbreger Bobby McFerrinnel folytat, akivel együtt legutóbb a North Sea Jazz Festivalon aratott óriási sikert.
 
E sorozat újabb állomása a kameruni származású énekes-basszusgitáros világsztárral, Richard Bonával közös produkciója, amely találkozás az évad egyik legizgalmasabb zenei kalandjának ígérkezik. Bona a jazz és a világzene berkeiben – Joe Zawinultól Pat Methenyn át a Lokua Kanzáig és Gerald Totóig – szinte mindenkivel zenélt már. 

Rendkívül egyedi zenei világa, énekhangja, hangszeres virtuozitása kísérőként és zenekarvezetőként is sokakat elkápráztatott. Az Olaszországban született és Norvégiában élő ütőhangszeres, Paolo Vinaccia 1993-ban tűnt fel Arild Andersen zenekarában, ahol a legendás Nana Vasconcelos helyét foglalta el.
 
Egyéni dob- és kongajátéka, kreatív megközelítései a többi közt Snétberger Trio Nomad formációját gazdagítják. 

2009. május 02. 19:30
Művészetek Palotája

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.