Gyász

Ég veled Donald Sutherland!

88 éves korában hunyt el a legendás színész.

2024.06.20 18:28ma.hu

Donald Sutherland, a kanadai származású színész, aki több mint hat évtizedes pályafutása alatt számos ikonikus szerepet alakított, a színészet világának egyik legkiemelkedőbb alakja. 1935. július 17-én született, és karrierje során olyan filmekben tűnt fel, mint a "M.A.S.H.", a "Klute", az "Ordinary People" és "Az éhezők viadala" saga. Sutherland munkásságát számos díjjal ismerték el, többek között Primetime Emmy- és Golden Globe-díjakkal. Az 1980-as években politikai aktivistaként is tevékenykedett, különösen a vietnámi háború ellen. Habár sokan elismerték tehetségét, az Oscar-díjat sosem kapta meg. 2024-ben jelenteti meg memoárját, amelyben hosszú és sikeres pályafutásáról mesél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.