Kultúra

George Clooney jövőre a Broadwayn debütál

A Good Night, and Good Luck (Jó estét, jó szerencsét!) című előadást 2025 tavaszán tűzi műsorára a Shubert színház.

2024.05.23 16:18MTI

George Clooney a Jó estét, jó szerencsét! című, 2005-ben bemutatott filmjének színpadi adaptációjában debütál jövő tavasszal a Broadwayn - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

A televíziózás hőskorának kiemelkedő televíziós személyiségéről, Edward R. Murrow újságíróról szóló filmet csaknem 20 éve Clooney rendezte, Grant Heslovval együtt írta a forgatókönyvét, és ő alakította Murrow CBS televízióban sugárzott See It Now című műsorának egyik alkotóját is. A produkciót hat Oscarra jelölték, köztük a legjobb film díjára.

A színpadi adaptáción megint Heslovval dolgozik, de a darabban már Murrow szerepében láthatja majd a Broadway közönsége. A Good Night, and Good Luck (Jó estét, jó szerencsét!) című előadást 2025 tavaszán tűzi műsorára a Shubert színház - írta hétfőn a hollywoodi hírportál.

Clooney közleményében megtiszteltetésnek nevezte, hogy a Broadwayn is bemutatkozhat, s hozzáfűzte, hogy különösképp azért, mivel ez minden színész vágya.

A darabot rendező Tony-díjas David Cromer közleményében hangsúlyozta: "Murrow a mai médiavilágban már ritkának tűnő erkölcsi tisztánlátással bírt. Az akkori élő televíziós műsorok olyan közvetlenek voltak, amit ma már csak közönség előtt, a színpadon lehet visszaadni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.