Kultúra

Kétnapos nemzetközi konferencián mutatják be a Liszt Ferenc-kutatás legújabb eredményeit Budapesten

A kutatók közös fórumon tudják átadni egymásnak és a hallgatóságnak.

2024.05.09 18:56MTI

Kilenc ország neves szakemberei, valamint hazai kutatók, elsősorban a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont munkatársai mutatják be a magyar Liszt-kutatás jelenlegi helyzetét a május 16-án és 17-én rendezett angol és német nyelvű nemzetközi konferencián Budapesten.

A Zeneakadémia közelménye szerint a Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont által szervezett nemzetközi konferenciája célja, hogy a különböző intézményekben, országokban működő kutatók közös fórumon tudják átadni egymásnak és a hallgatóságnak a Liszt-kutatás legfrissebb eredményeit, törekvéseit, személyesen is ki tudják cserélni tapasztalataikat, és össze tudják hangolni kutatásaik jövőbeli céljait.

Mint írják, a konferencianapokat lemez-, illetve könyvbemutató zárja le, az esemény a múzeum soron következő matinékoncertjével, Marouan Benabdallah május 18-i zongorakoncertjével fejeződik be.

A Régi Zeneakadémia kamaratermében tartott konferenciára a belépés ingyenes a terem befogadóképességének határáig. A tanácskozás a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), a Péter Horváth Stiftung, a Liszt Museum Foundation, valamint Terézváros Önkormányzata támogatásával valósul meg - olvasható az összegzésben.

A rendezvény részletes programja a www.lisztmuseum.hu weboldalon érhető el - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.