Kultúra

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A diákok tíz közlekedési helyzet közül választhatnak egyet, amit lerajzolnak.

2024.04.25 03:30MTI

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

A pályázati kiírás szerint a Mini kategóriában 7-11 éves, míg a Junior kategóriában 12-15 éves diákok pályaműveit várják a szervezők - olvasható a MÁV Zrt. közleményében.

A diákok tíz közlekedési helyzet közül választhatnak egyet, amit lerajzolnak. A tájékoztatás szerint a rajzpályázat célja az edukáció, témaválasztáskor a gyerekek a közlekedési helyzetek áttekintése során megismerik azokat a legfontosabb közlekedési szabályokat, amelyek megszegése balesethez vezethet.

Az első három helyezettet, valamint a különdíjasokat mindkét kategóriában értékes ajándékokkal jutalmazzák.

A közleményben felidézik, hogy a vasúttársaság több mint tíz éve működik együtt a rendőrséggel: évente 60-70 helyszínen tart közös vasúti-közúti közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrség területileg illetékes munkatársainak közreműködésével. A MÁV munkatársai folyamatosan részt vesznek a rendőrség által szervezett RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete), valamint ILCAD (Nemzetközi Útátjáró Biztonsági Nap) ellenőrzési akciókban is.

A MÁV és az ORFK-OBB már korábban is megszólította az iskolásokat. 2021-ben a MÁV Ütközéspont kampányának kiemelten fontos célcsoportja - az autóvezetők mellett - a már önállóan közlekedő tizenévesek és fiatal felnőttek voltak, akik jellemzően kerékpárral vagy gyalogosan tévednek a sínekre - idézték fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.