Kultúra

Sziget - Világhírű party brandek érkeznek az idei fesztiválra

A világ legismertebb party brandjei, köztük az elrow, a Q-Dance, az Awakenings, a STMPD és a Rampage váltja egymást a Sziget fesztivál legnagyobb elektronikus party helyszínén.

2024.03.19 01:30MTI

A mintegy 10 ezer főt befogadni képes helyszín új neve Bolt Party Aréna, ahol augusztus 7-től 12-ig különböző stílusok képviseletében minden nap másik partysorozat lesz a házigazda. A 2000 óta működő helyszínen a világ legnagyobb sztárjai adják át egymásnak a dj-pultot - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A spanyolországi székhelyű elrow csapata minden évben más tematikával jelentkezik. Legutóbb 2022-ben zárták helyszínt, idén a nyitó party az övék, a tőlük megszokott, művészien megkomponált vizuállal, techno és house zenékkel.

Másnap a Q-dance lesz a házigazda. A holland csapat által megfogalmazott, keményebb stílusokat összefoglaló hardstyle az egyik legnépszerűbb zenei műfajjá vált szerte a világban, a Q-dance pedig az egyik legnépszerűbb party brand a rajongók körében.

Az évi több mint 300 ezer látogatóval rendelkező Awakenings több mint 25 éve szervez techno rendezvényeket. Az elektronikus tánczene folyamatosan fejlődő világában kiemelkedik a Martin Garrix nevéhez köthető, innovatív és határokat feszegető kiadó, az STMPD. Sikerük egyik kulcsa a feltörekvő tehetségek elkötelezett támogatása, zenéik bemutatása a világ legnagyobb fesztiváljain, idén például a Szigeten.

Augusztus 11-én a sokszínűséget, az elektronikus zenei stílusokon túlmutató egységet és annak erejét képviselő Next Level osztja meg a Bolt Party Arénát a belga klubrendezvényből indult, és ma már a legnagyobb drum&bass és dubstep partiként ismert Rampage közösségével. Utóbbi 2019-ben hozta létre a Rampage Open Air fesztivált.

A Sziget zárónapján az egyik legismertebb hazai underground zenei party-sorozat, a Be Massive lesz a házigazda.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.