Ünnep

Gyerekprogramokkal várják a látogatókat húsvéthétfőn a pécsi kultnegyedben

Egyebek mellett tojáskereső detektívjátékkal, kézműves húsvéti játszóházzal és Gryllus Vilmos koncertjével is várják a gyerekeket és szüleiket húsvéthétfőn a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

2024.03.14 01:30MTI

Az intézményt üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleménye szerint április 1-jén reggel Ringató gyerekkoncerttel indulnak az ünnepi programok. A rendezvényt "hangszersimogató" egészít ki, így a kicsik kötetlen formában barátkozhatnak a hangszerekkel.

Ezután Csernik Pál Szende erdélyi népi mesemondó történeteit hallgathatják meg az - elsősorban óvodás és kisiskolás korú - érdeklődők, majd tojáskereső detektívjáték keretében a húsvéti nyúl nyomába eredhetnek a gyerekek.

Délután kézműves foglalkozások lesznek Varga-Mohácsi Tímea kézműves játszóházvezető segítségével, majd a Lajtorja gyerekzenekar, utána pedig Gryllus Vilmos tavaszköszöntő koncertje hallható.

A napot a Tavaszi daloskönyv című gyerekkoncert zárja.

A rendezvényről további részletek olvashatók a www.zsolnaynegyed.hu oldalon, ahol a tojáskereső játékra is lehet regisztrálni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.