Csütörtöktől látható "Timeless Audrey" kiállítás!

1200 kiállítási tárgy mesél Audrey Hepburn életéről!

Több mint 1200 kiállítási tárgy mesél Audrey Hepburn életéről a berlini főpályaudvar épületében csütörtöktől látható "Timeless Audrey" elnevezésű kiállításon. A bevételből világszerte a bántalmazott gyerekeket fogják segíteni.

2009.03.11 16:00MTI

A filmsztár, aki idén töltené be 80. életévét, nemcsak filmjeiről, a divatban betöltött szerepéről volt híres, hanem az UNICEF különleges nagyköveteként végzett munkájáról is. Miután 1993-ban rákban elhunyt, fiai, Sean H. Ferrer és Luca Dotti megalapították az Audrey Hepburn Gyermekalapítványt, hogy folytassák anyjuk tevékenységét a szegény gyermekek érdekében. 

Ferrer elmondása szerint Audrey Hepburn a Latin-Amerikában, Afrikában és Ázsiában végzett humanitárius munkájában megtalálta élete második hivatását, és ez a karrier is jelentősen hozzájárult a nagyszerű hagyaték megszületéséhez.
 
Ferrer a feleségével közösen összesen 1200 kiállítási darabot gyűjtött össze anyja életéből. Az Oscar-díjakat, vespákat, esküvői ruháit (kétszer házasodott), személyes leveleit, ékszereit és házi videóit 11 szobában tárják a közönség elé. A szobák életének különböző színterei szerint csoportosítják a tárgyakat.

A tárlat először érkezik Európába, miután másfél éven át Japánban mutatták be. A Hepburn-rajongók május 10-ig nézhetik meg kedvencük személyes tárgyait Berlinben.
 
A kiállítás teljes bevételével az Audrey Hepburn Gyermekalapítvány mellett egy UNICEF képzési programot és karitatív berlini intézményeket támogatnak a szervezők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.