Kultúra

Jótékonysági koncertet rendez a Zeneakadémia a törökországi földrengés áldozatai javára

A törökországi és szíriai februári földrengésben több mint negyvenötezren elhunytak, és legalább százhúszezren megsérültek.

2023.04.19 23:30MTI

Jótékonysági koncertet adnak április 27-én a Zeneakadémián a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem török hallgatói, akik az előadás bevételét a törökországi földrengés károsultjai javára ajánlják fel.

A törökországi és szíriai februári földrengésben több mint negyvenötezren elhunytak, és legalább százhúszezren megsérültek. A Zeneakadémia és a budapesti török nagykövetség közös szervezésű jótékonysági koncertjén ezért az egyetem török hallgatói lépnek fel a Solti teremben, és a teljes jegybevételt a földrengés áldozatainak ajánlják fel - közölte a Zeneakadémia szerdán az MTI-vel.

Az adományt a diplomáciai képviselet juttatja majd el hivatalos törökországi segélyszervezetekhez.

A hangverseny műsorán szerepel zongorakísérettel Sibelius d-moll hegedűversenyének első tétele, Sosztakovics 1. csellóversenyének első tétele és Bartók Brácsaversenye, továbbá egy török népdal, Ahmet Adnan Saygun 20. századi török zeneszerző Csellópartitájának negyedik tétele, J. S. Bach 2. csellószvitjének Sarabande-ja, Rahmanyinov Études-tableaux című két zongoraetűd-sorozatának több darabja, valamint Boëllmann f-moll zongoranégyese.

A négy zeneakadémista növendék, akinek a szóló- és kamarajátékát hallhatja a közönség Duru Önhon hegedűs, Ábrahám Márta növendéke a Rendkívüli Tehetségek Képzőjében, Mevsim Engin brácsás, aki idén diplomázik Bársony Péternél, Arda Büyükgüral csellista, aki első egyetemi évét tölti Kertész Ottó osztályában, valamint Berkay Özkan zongorista, aki Farkas Gábor és Gulyás István hallgatójaként végzett, jelenleg doktori tanulmányait folytatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.