Szörnyű hír

Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd

A kemoterápiát visszautasítja.

2023.03.10 07:46ma.hu

A 73 éves Reviczky Gábor prosztatarákkal küzd, aminek egy agresszív fajtája támadta meg a szervezetét - tudta meg a Blikk. A lap azt írja, a színművész a műtéten már túlesett, és egyelőre úgy tűnik, sikerült időben elcsípni a betegséget.

"Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam" - mondta el Reviczky, aki maga is rendelkezik rossz élménnyel a szűrővizsgálattal kapcsolatban. Ennek ellenére a negyven feletti férfiaknak azt üzeni, hogy mindenképp keressenek egy olyan orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet.

A színész decemberben kezdett gyanakodni arra, hogy valami nincs rendben.

"Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mert mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom."

Reviczky elmondása szerint hamar megfelelő orvos kezébe került, aki tíz helyen végzett biopsziát a prosztatáján.

"Sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet. Meg is műtött, és kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetemben."

Reviczky Gábor most egy speciális vizsgálatra vár, ami után az onkológusok meghatározzák, milyen utókezelésre számíthat. A színész egyelőre határozottan kijelenti, hogy a kemoterápiát nem vállalja.

"Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés."

A színművész optimista, hisz a gyógyulásában. Azt vallja, a siker érdekében csakis pozitívan lehet hozzáállni egy ilyen küzdelemhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.