Gyász

Elhunyt Richard Belzer, a Különleges ügyosztály színésze

Elhunyt Richard Belzer, a Különleges ügyosztály című bűnügyi sorozat sztárja - közölte Bill Scheft, az amerikai színész barátja a The Hollywood Reporternek nyilatkozva.

Belzer vasárnap halt meg dél-franciaországi Bozouls városában lévő otthonában. 78 éves volt.

Belzer, aki humoristaként kezdte karrierjét, több mint két évtizeden át alakította a bölcselő, összeesküvés-elméletekre hajlamos bűnügyi nyomozó, John Munch szerepét a Gyilkos utcák és a Különleges ügyosztály sorozatokban. John Munch szerepében először 1993-ban tűnt föl a Gyilkos utcák egyik epizódjában, utoljára pedig 2016-ban alakította a karaktert a Különleges ügyosztály egyik részében. Vendégszereplőként megjelent A stúdió és Az ítélet: család sorozatokban is, ahol szintén a nyomozó szerepét alakította.

"Sosem lenne belőlem detektív. De ha mégis, akkor pont ilyen lennék" - mondta egyszer Belzer. "Írásaikat paranoiámnak, rendszerellenes másként gondolkodásomnak és összeesküvés-elméleteimnek címezték. Így ez jó móka volt számomra. Egy igazi álom" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.