Vissza Hozzád - Egy ismerős hang!

Videóval! Megjelent a Váczi Eszter Quartet első lemeze!

A Vissza Hozzád című album hosszú előkészület után napvilágot látott. A gondosan előkészített zenei anyagot a Váczi Eszter Quartet először február 12-én a Symbol Budapest Live Music Clubban megrendezett sajtótájékoztatón mutatta be.

2009.02.19 22:00ma.hu

A quartet 2002-es megalakulása óta a közös koncertek és turnék élményeinek hatására rengeteg különféle dal született. Így a zenekar tagjai elérkezettnek látták az időt egy nagylemez elkészítéséhez. 

A vokális jazzkiadvány különlegessége, hogy kizárólag saját szerzeményeket tartalmaz, melyek magyar nyelven, Váczi Eszter saját dalszövegeivel szólalnak meg. 

Az énekesnő a dalokban elénekelt mondanivalójával egy különleges világba kalauzol, árnyaltan feltárva az érzelmeit és legbelső titkait. A dalok megírásakor a quartet billentyűse és zeneszerzője Gátos Iván a jazz és az átlag fölé emelkedő pop zene összegzését tartotta fontosnak. Ettől lehet a Vissza Hozzád című lemez minden értékes zenei gyűjtemény pótolhatatlan példánya. 

A lemezen 11 dal hallható, többségében Gátos Iván szerzeményei, egy dalt pedig Dés László írt, Hóesés címmel. 

A quartet tagjai mellet a szakma kiváló zenészei is közreműködtek a felvételeken: Dés László - szaxofon; Weisz Nándor - vibrafon, Mester Dániel, Weisz Gábor - szaxofon, Schneider Zoltán, Fehér Géza és Tóth Gyula - gitár.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.