Kiss Tibor, Frenk és Varga Livius is fellépnek!

Braindogs - Tom Waits dalok az A38-on!

Tom Waits idén hatvanéves. A mester dalait február 17-én hallhatjuk az A38-on! Waits lehengerlő karizmáját és kitűnő dalait idézi meg az angol és osztrák mojo valamint a sikoly-jazz legkiválóbb szellemi rokonai itthonról.

2009.02.04 20:00ma.hu

Waits olyan albumokkal járult hozzá a zenei örökséghez, mint a klubok alpárian kalandos világát megéneklő Closing Time, a züllött, kiábrándult kuplés Swordfishtrombones, vagy épp a társadalom száműzöttjeit megszólító '85-ös Rain Dogs. 

A Braindogs nemzetközi zenekar. A hazai közreműködőket nyilván felesleges bemutatni (Kiss Tibor, Frenk, Varga Livius, Nagy Szabolcs, Varga Laca). A határon túlról érkezők közül az osztrák Ripoff Raskolnikov is lassan több mint két évtizede rendszeres klubfellépő hazánkban. 

Ripoff Raskolnikov jól ismert figura. A blues osztrák mestere lssan húsz éve rendszeres vendége a hazai kluboknak, fesztiváloknak. Az utóbbi időkben főleg szólólemezeket adott ki így külön öröm, de például az A38 Hajón volt Everything Is Temporary című lemezének bemutatója is. Ezúttal Big Daddy Wilsonnal közös projektjére kerül sor. A dél-angliai Ian Siegal pedig alapvetően az '50-es évek rock and rollján nőtt fel, aztán megérintette őt is a blues (Muddy Waters, Howlin' Wolf), na és persze Waits zenéje. 

Ian Siegal Dél-Angliában született 1971-ben. Első zenei emlékei Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Elvis és Chuck Berry nevéhez kötődnek. Majd következett a legnagyobb hatású kedvenc: Muddy Waters és Howlin´ Wolf, akiknek zenéje mély hatást tett rá. 16 évesen „road-olni” kezdett unokatestvére zenekaránál, majd egy alkalommal a mikrofonhoz kéredzkedett és ezzel kezdődött énekesi karrierje. Két évvel később gitárt fogott és magától kezdett játszani. 

Első zenekarát Nottingham-ben alakította, ahol öt évet töltött. Londonba költözve felvette a kapcsolatot a helyi blues közösséggel. Saját zenekarán kívül játszott a hazánkban is koncertezett szájharmonikás Lee Sankey együttesében is.

Zenéje a ma élő blues-zenészek között sok kritikus szerint a leghűbb lenyomata olyan zenészek örökségének, mint Howlin' Wolf, Son House, Junior Kimbrough, de legfőképpen Tom Waits, akinek nagy tisztelője. 

Braindogs - Tom Waits dalok - A38, február 17. 20:00 

Fellépők: Ian Siegal (UK), Ripoff Raskolnikov (A), Kiss Tibor, Frenk, Varga Livius, Nagy Szabolcs, Varga Laca 

Forrás: A38

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.