A legolcsóbb jegy 70 ezer forint!

Franco Nero lesz az Operabál díszvendége

A helyszínt adó Magyar Állami Operaház 125. évadja jegyében rendezik az idei, 14. Operabált. Ezt tükrözi majd a bál műsora is, az elhangzó áriák az egyik idei bemutatóból, Puccini Manon Lescaut című operájából valók.

2009.01.13 17:04MTI

A farsangi báli szezon utolsó hétvégéjén, február 21-én rendezik meg az Operabált, amelynek díszvendég Franco Nero - jelentette be a bálról kedden tartott sajtótájékoztatón Kerényi Péter, a rendezvény sajtófőnöke. Franco Nero nemcsak világhírű olasz és amerikai filmjei révén ismerős a magyar közönség körében: több magyar alkotásban is szerepelt, így a Honfoglalásban Árpád vezért alakította. 

A bál fővédnökével, Lévai Katalin európai parlamenti képviselővel együtt nyitják majd meg a bált. Igazi sztárparádét ígér a műsor: az érkező vendégeket Mága Zoltán hegedűművész és zenekara köszönti. Tokody Ilona, a világ nagy operaházainak és koncerttermeinek ünnepelt sztárja énekel majd, fiatal tehetségek mellett. Ismét lesz csárdás-oktatás Keleti Andrea irányításával és fellép négy pár is, a Szombat esti láz közelmúltbeli szériájának sztárjai közül. Az 56 fiatal nyitótáncospár az Aida bevonulási indulójára érkezik a terembe, majd Strauss Bécsi Vér című operettjének egyik keringőjére táncolnak.

Operabál


Az MTI kérdésére a bált rendező cég igazgatója, Maráczi Ákos azt nyilatkozta, hogy 70 százalék a törzsvendégek aránya. A jegyek 70 ezer forintnál kezdődnek, a legdrágább páholyjegyek 250 ezer forintba kerülnek az idén. 

Számítanak az idén is tüntetőkre, tudnak róla, hogy már kértek is az "ellenrendezvényre" helyfoglalási engedélyt. 

Újdonság az Operabál Múzeuma:
január közepétől az érdeklődők a bál honlapján bepillantást nyerhetnek az elmúlt évek hasonló társasági eseményeibe, egészen 1996-ig visszamenőleg. A bál egyben rangos divatesemény is: a fellépők illetve a közszereplők ruháját többek között Benes Anita, Makány Márta, Héjja János, Léber Barbara, S. Hegyi Lucia és Sziráczky Brigitta tervezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.