Antik zenekultúra, magyarul

Orgonajáték, aquincumi hangszeren

Orgonakoncerttel egybekötött régészeti előadáson vehet részt az a látogató, aki január 22-én 15 órára ellátogat a már telente is nyitva tartó Aquincumi Múzeumba. A részvevők ki is próbálhatják az ókori hangszert.

2008.01.18 16:34ma.hu

A már télen is nyitva tartó Aquincumi Múzeum 2008-ban első rendezvényét a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezi, ahol a látogatók orgona kon­certtel egybekötött előadáson vehetnek részt. 

Az aquincumi orgonán játszik Kemény Kinga orgonaművész és az orgona történetéről, működéséről előadást tart Kaba Melinda régész. Külön érdekesség a programban, hogy a résztvevők maguk is megszólaltathatják a múzeumban kiállított orgonát. 

Helyszín: Aquincumi Múzeum, Szentendrei út 135.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.