Elringat a humorista

Nagy Bandó András gyermekversei könyvben és lemezen

Nagy Bandó András gyermekeknek szóló Tölgyből van a fakutya című, a Kaláka együttessel közösen készített CD-je és a Ringató című kötete a napokban került a boltokba.

2008.11.26 18:21MTI

Nagy Bandó András az MTI-nek elmondta, hogy az eddig megjelent nyolc verseskötetének anyagából 24 verset választott ki és zenésített meg Radványi Balázs, a Kaláka együttes tagja.

Radványi még arra is rávette a szerzőt, hogy lemezre énekelje sanzonhangulatú dalokat. Ez Nagy Bandó számára kemény munka, de - amint fogalmazott - megérte: Anna Sára nevű unokáján sikerrel próbálta ki a hangulatos, vidám dalokat.

A lemez másik fele a felnőtteknek, köztük a nagyapakorúaknak szól. Ezeket is jól lehet mondogatni, dúdolni - tette hozzá. A Ringató című kötetében 60, álomba ringató vers található. Ebből 23 költemény teljesen új, mert hiába kutatott, nem talált ilyen típusú verseket József Attila Altatóján kívül.

A polihisztor humorista különböző hangulatú verseket írt az unokája álomba ringatásához. 37 olyan vers is található a kötetben, amely esti olvasásra jó. Ezekkel próbálja meg ágyba csalni a kicsit, majd ha sikerült, bár a gyerek még azt hajtogatja félig csukott szemmel, hogy "még nem vagyok álmos", olyan verseket olvas fel, amelyek elviszik a gyermeket az álomig, majd az ébredésig.

A könyvborítón látható színes tündért Medveczky Ágnes rajzolta, de a Ringatóban nincs illusztráció. Az orfűi Nemes László "Hangoló" Gyümölcskenyér című, verses füzettel megtoldott CD-jén is van több megzenésített Nagy Bandó-vers, ebből két dalt szintén maga a szerző énekel: az egyik a Papapanasz, a másik Anna Sárának, az unokának címzett zenés vers.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.