Sztár

Pakisztánban adott koncertet a Virtuózokból ismert Boros Misi

A közmédia csatornáján bemutatott Virtuózok című tehetségkutató első évadának korcsoportgyőztese Boros Misi három koncertet adott Pakisztán nagyvárosaiban: Iszlámábádban, Lahore-ban és Karacsiban.

2016.12.17 07:30MTI

Szabó István, Magyarország pakisztáni nagykövete és Szabó Emília konzul meghívására mutatkozott be az ifjú zenész, aki Bach, Scarlatti, Beethoven, Liszt, Chopin és Bartók műveit játszotta a hangversenyen - közölte az MTVA pénteken az MTI-vel.

A zenésszel fellépett testvére, Boros Dániel is, akivel Brahms V. magyar tánc című darabját adták elő négykezes formációban. A koncerten pakisztáni zongoraművészek is színpadra léptek, mások mellett Asad Anees zongorista és a 11 éves Deena Shehzad is négykezes műveket adott elő a Virtuózok felfedezettjével.

A magyar kultúra bemutatása és népszerűsítése mellett a koncertkörút célja a klasszikus zene újrahonosításának támogatása, valamint a Duna televízión futó Virtuózok elnevezésű komolyzenei tehetségkutató bemutatása volt.

A koncertekkel párhuzamosan Peller Mariann, a Virtuózok producere megbeszéléseket folytatott a műsor lehetséges pakisztáni megvalósításával kapcsolatban is.

A közszolgálati csatorna komolyzenei tehetségkutatójának harmadik szériája jövő tavasszal indul, erre a közmédia honlapján január 10-ig lehet jelentkezni.

A műsor célja a tehetségkutatáson kívül, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.